Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaAcasa  Blog R.H.Blog R.H.  Pariuri R.H.  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

 

 Pot Odd`s si alte calcule !

In jos 
AutorMesaj
ByowGyy
Admin
ByowGyy


Mesaje : 66
Data de inscriere : 21/12/2010
Varsta : 34
Localizare : Iasi

Pot Odd`s si alte calcule ! Empty
MesajSubiect: Pot Odd`s si alte calcule !   Pot Odd`s si alte calcule ! EmptyDum Dec 26, 2010 10:34 am

Sunt calculate 99% exact, preluate din Internet Texas Holdem, de Mathew Hilger (considerata un fel de "biblie" pt Limit Texas Holdem):

Probability: de cate ori un anumit eveniment se poate intampla. Ex: in timpul unu joc de Holdem vei avea preflop o pereche (22-AA) la 17 maini sau 5.88% din timp.

Odds: iti spun de cate ori un anumit eveniment NU se va intampla. Ex: odds sunt de 16:1 sa nu primesti o pereche in timpul unei maini de Holdem preflop.

Out= o carte care iti imbunatateste mina pe turn sau river. (ex. aveti ATh in mina, flop= 8h9hAs, orice Heart pe turn va imbunatateste mina din One Pair (AA) in Flush).

Outs-------Odds(dupa flop, dupa turn odds sunt mai bune dar mai aveti de vazut o singura carte, nu doua)

20______1.3 to 1
19______1.5
18______1.6
17______1.8
16______1.9
15______2.1---(caz comun : Flush draw cu doua overcards: AKh pe flop 3h5h6s)
14______2.4
13______2.6
12______3---(caz comun: Flush draw cu o singura overcard: A2h pe flop 9hQh4c)
11______3.3
10______3.7
9_______4---(caz comun: flush draw)
8_______5---(caz comun: quinta la doua capete)
7_______6
6_______7---(caz comun: doua overcards: AKo pe flop 5T3)
5_______8
4_______11---(caz comun: gaura de quinta / gut-shot straight draw)
3_______15
2_______23---(caz comun: cand incerci sa-ti imbunatatesti perechea din mina: TT pe flop K83)
1_______46


Alte odds-uri si probabilitati ajutatoare:

Primiti pereche preflop: 16:1

Primiti AA: 220:1

Orice AK(suited/unsuited): 82:1

Flop rainbow(trei culori): 18:1 (5%)

Flop cu 2 culori(H H S): 55%

A in flop (fara K) cand aveti KK: 3.3:1 (23%)

A sau K in flop (fara Q) can aveti QQ : 1.3:1 (43%)

A sau K sau Q in flop (fara J) cand aveti JJ: 0.7:1 (59%)

O pereche din flop cand aveti orice 2 carti in mina: 2.2:1 (32%)

Set din flop cand aveti pereche din mina: 7.5:1

Flush din flop cand aveti 2 suited cards: 118:1

Flush pina la river cand aveti din Pf 2 suited cards: 15:1 (6%)

Flush draw pe flop: 8:1Faci flush pina la river: 1.8:1

Backdoor flush: 23:1 (4.2%) (aveti A2s pe flop 5s68 turn 10s river Js )

KK pierde la QQ pina la river: 4.4:1

Set din flop se transforma in full sau mai bine pina la river: 2:1 (33%)

2h2d bate AsKc (atentie la culori): 53%


Ultima editare efectuata de catre ByowGyy in Mier Feb 16, 2011 7:41 am, editata de 2 ori
Sus In jos
http://royal-holdem.blogspot.com
ByowGyy
Admin
ByowGyy


Mesaje : 66
Data de inscriere : 21/12/2010
Varsta : 34
Localizare : Iasi

Pot Odd`s si alte calcule ! Empty
MesajSubiect: Re: Pot Odd`s si alte calcule !   Pot Odd`s si alte calcule ! EmptyDum Dec 26, 2010 10:38 am

Pot Equity se traduce cam astfel in limba engleza : A player's equity in a pot is his expected share of the pot, expressed either as a percentage (probability of winning) or expected value (amount of pot * probability of winning). Negative equity, or loss in equity, occurs when contributing to a pot with a probability of winning less than 1 / (number of opponents matching the contribution).


In limba romana, aceasta ar insemna ca PE (pot equity) = partea din pot a jucatorului respectiv exprimata ori ca procentaj de castig al potului sau ca EV (expected value) = valoarea potului x probabilitatea de castig. Un PE negativ (profitabilitate negativa) apare atunci cand jucatorul respectiv contribuie la un pot unde probabilitatea lui de castig este mai mica decat 1/nr de oponenti cu aceeasi contributie in pot.


Un exemplu scurt :


Alice contribuie $12 la pot si alti 2 jucatori contribuie cu aceeasi suma. Prin contributia de $12 la pot, Alice a "cumparat" dreptul de a castiga $36. Daca probabilitatea lui Alice de castiga potul este de 50%, profitabilitatea ei este $18 in potul de $36 (un plus de profitabilitate din moment ce cei $12 investiti "valoreaza" acum $18). In caz contrar, daca probabilitatea de castig este numai de10%, Alice pierde in profitabilite (PE) din moment ce $12 ai ei valoreaza acum doar $3.60.



Traducera articolului de mai sus urmeaza aici :


"Pentru a avansa in jocul de poker, ai nevoie de analiza. Exista un instrument care te va ajuta sa analizezi jocul de poker mult mai eficient si anume, POT EQUITY (profitabilitatea in pot). Intelegerea acestui concept te va ajuta sa privesti jocul de poker cu alti ochi.


Aproape toti jucatorii de poker, chiar si cei mai slabi, inteleg conceptul simplu de POT ODDS in poker. Strategiile de baza invatate pina acum ne indruma sa jucam TIGHT pre-flop, sa numaram OUTS pe care le avem si sa calculam POT ODDS, sa pariem si sa plusam (BET/RAISE) cu maini puternice si deja facute(MADE HANDS), corect ? Sigur, jucand astfel la o masa de FULL RING (9/10 persoane) in jocuri de Holdem weak/tight la mize mici, va produce bani pt o singura parte...si anume Poker Room-ul respectiv prin rakeul colectat.


PE(pot equity) difera de PO (pot odds) prin faptul ca PE te ajuta sa determini cand trebuie sa pariezi, pe cand PO te ajuta sa determini cand trebuie sa dai call.


POT ODDS


PO e un concept simplu de inteles. Cea mai simpla forma de PO sunt EXPRESSED ODDS ("sanse oferite"):


Intrebare: Ai AsJs intr-un pot heads-up, intr-un joc de $5/$10 limit Holdem (LHE). Pe turn, board-ul arata asfel: Kd;10s; 4s; 2h . Exista $35 in pot. Oponentul tau pariaza si tu ai de dat call la $10 intr-un pot care are acum $45 in el. Ai destule PO sa dai un call in aceasta situatie ?


Raspuns: Chiar si in cazul cel mai rau (atunci cand oponentul are deja o pereche de jos cu A kicker, contramandand outs-urile care le aveai cu As), tu ai cel putin 9 outs pt culoare si 3 outs pt chinta la A (nu numarati Qs de doua ori). Stii deja 6 carti (ale tale si cele de jos) si raman 46 carti pe care nu le cunosti (ale oponentului si celelalte din pachet). Sansele tale de castig (PO) sunt : 46/12=3.83 la 1, deci puteti da call linistit. Potul ofera ("expressing") $45 la $10 adica 4.5:1 sanse.




Urmatorul pas : POT EQUITY


Intelegerea acestui concept iti ofera sanse de a castiga un profit prin pariuri sau plusuri (bet or raise), in anumite situatii in care ai un avantaj clar in mina respectiva sau poti castiga acel avantaj daca ceilalti oponenti nu mai continua.


Un exemplu clar prin care PE iti aduce profit in poker este atunci cand ai un numar foarte mare de outs intr-o situatie de draw. Sa cream o situatie in care ai cea mai rea mina pe flop dar cea mai mare profitabilitate. Sa zicem ca detii QhJh in BB(big blind). Un jucator din primele pozitii pluseaza, altul dupa el pluseaza la randul lui, si tu (contrar unu joc bun Smiley ) decizi sa dai call din BB, dupa care primul jucator decide sa pluseze la maxim (3 raises la Limit Holdem este maximul posibil - N.A.). Tu si cu celalalt jucator dati call si toti 3 vedeti un flop Js ;10h; 9h. Tu pariezi primul, urmatorul pluseaza iar ultimul jucator pluseaza a 2-a oara. Inainte sa decizi ce faci, ambii jucatori isi expun cartile si arata in ordine : AcAs si respectiv KcKs. Esti "in spate" la 2 perechi mai mari. Ce ar trebui sa faci ? Raspuns: PLUSEAZA LA MAXIM (cap it - lb.engleza).


Pt. jucatorii cu experienta rapsunsul este evident, cei incepatori sunt in soc !!!. Explicatie: cu 9 carti pe care le stim, mai raman 43 in pachet; dati Turn si River in toate felurile posibile: exista (43x42)/2=903 de feluri in care puteti da Turn si River. Adevarul matematic este ca veti castiga 55% din acele 903 de situatii. AA va castiga 35% din acele situatii iar KK doar 10%. Aceasta deoarece aveti outuri la culoare, la chinta, 2 J - valeti, si Q pe turn Q pe river.


Aplicand procentajele cunoscute mai sus la plusul vostru de pe flop, putem calcula matematic profitabilitatea acestei decizii. Stiind ca PE vostru = 55%, sa exploram optiunile dupa al 2-lea raise de pe flop: potul contine acum 9.25BB, sau $18.50 intr-un joc de LHE de $1/$2. Profitabilitatea ta de 55% este echivalentul a $10.18 sau aproximativ 5BB. Te costa $2 sa dai call si $3 sa dai raise. Cheia succesului se aplica astfel: daca profitabilitate curenta este egala sau mai mare decat costul deciziei pe care vreti sa o luati, atunci este profitabil sa luati acea decizie.


A-ti observat probabil ca in matematica de mai sus nu am luat in cosiderare cei $5 investiti deja de tine in potul respectiv: acei bani nu mai sunt ai vostri , ei sunt deja in pot. Singurele optiuni pe care le aveti sunt acum : FOLD ($0), CALL la al 2-lea raise ($2) sau CAP IT ($3). Deasemenea, un simplu call la al 2-lea raise (3-bet) in scopul de a-ti ascunde taria mainii tale (stiind cu siguranta ca jucatorul cu AA va plusa la maxim oricum), este o idee foarte buna in conditiile date, dar nu este luata in cosiderare in situatia noastra.



NO LIMIT POT EQUITY


In timp ce PE poate fi utilizat pt o analiza exacta in jocurile de Limit Holdem, in cazul jocurilor de No Limit HE sau Pot Limit HE, PE este mai mult un factor, care poate fi folosit pt a lua decizii rapide in cursul desfasurarii unor maini. Sa luam ca exemplu urmatoarea situatie : sunteti heads-up impotriva unui jucator care este aproape all-in Pre-Flop, el avand deja 900 chips in pot. Flop aduce 3 carti de inima neagra, de exemplus 10s; 3s; 2s. Oponentul vostru decide sa mearga All-In pt restul de 300 chips pe care ii mai are. Pe tine te costa acum 300 intr-un pot de 1200. Ai in mina ThTd, deci ai din flop un set de T, dar board-ul este de aceeasi culoare, deci poti fi " in spate" la o culoare deja. Call sau Fold ?


Raspuns: chiar daca celalalt jucator are deja culoare, tu esti in spate procentual doar 34.5% la 65.5% (cam 2:1). Un calcul rapid ne spune ca PE tau este de 1200x34.5%= 414, si te costa doar 300 sa dai call. Faptul ca oponentul tau este deja All-In si riscul de a pierde mai multi bani este 0 + faptul ca PE>300 face ca decizia de a da CALL sa fie foarte usoara si profitabila.



Cum aplicam PE


Calculul PE in timpul unei sesiuni de joc in timp real este aproape imposibil , in special daca jucati la mai multe mese Online. In schimb, memorarea PE in cazul unor situatii des intalnite (ex: set contra culoare, overpair contra overcards, etc.) te va ajuta sa iei deciziile automat si mult mai rapid, dar cel mai mare avantaj este atunci cand analizezi jocul in anumite maini dupa ce ai incheiat sesiunea respectiva. Daca joci online, revizuieste-ti Hand History, in special mainile in care ai agonizat in luarea unei decizii. Foloseste software de genul PokerStove ([Trebuie sa fiti inscris si conectat pentru a vedea acest link] ca sa analizezi toate posibilitatile ca mina ta sa fi fost castigatoare; analizeaza toate deciziile luate dupa ce ai terminat de jucat, pe toate fetele, si vei vedea ca in urmatoarele maini/sesiuni la masa de joc , deciziile vor fi mai usor de luat si mai clare.




Sus In jos
http://royal-holdem.blogspot.com
 
Pot Odd`s si alte calcule !
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: -RoyalHoldem - aproape totul despre poker :: Strategii de poker online-
Mergi direct la: