Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.



 
AcasaAcasa  Blog R.H.Blog R.H.  Pariuri R.H.  Ultimele imaginiUltimele imagini  CăutareCăutare  ÎnregistrareÎnregistrare  Conectare  

 

 Definitii de Termeni Din Poker

In jos 
AutorMesaj
DodoKing

DodoKing


Mesaje : 10
Data de inscriere : 27/01/2011
Localizare : Iasi

Definitii de Termeni Din Poker Empty
MesajSubiect: Definitii de Termeni Din Poker   Definitii de Termeni Din Poker EmptyVin Ian 28, 2011 12:23 am

Definitii Termeni Poker


Acesti termeni vor fi folositi de jucatori pro de la CardRunners si alti jucatori in filmele si analiza lor, deci e important sa stiti ce inseamna fiecare dintre termeni.
Pozitie: pozitia ta in timpul unei runde de pariu la masa de joc, este un concept extrem de important de inteles in majoritatea variatiilor de Hold’em – in special la jocul de NL Holde’em de cash. Daca sunteti ultimul sa pariati (exceptand in preflop), aveti pozitie fata de ceilalti jucatori. Altfel, se spune ca sunteti in „afara pozitiei(OOP – out of position). Pozitiile absolute la o masa de cash de 6-max NL Hold’em sunt (in ordinea data preflop):
o UTG (under the gun) – de asemenea numita si prima pozitie (EP early position). UTG-ul este primul la vorbit preflop si al 3-lea in urmatoarele runde de joc (flop, turn, river).
o MP (middle position) – pozitia de mijloc – la o masa de 6 oameni, MP se mai numeste si UTG+1. Jucatorul in MP este al 2-lea la vorbit preflop.
o CO (the cut-off) – de asemenea numita si pozitia „de furat” (HJ – highjack). CO si Butonul mai sunt denumite de obicei si ultimele pozitii (LP late position). CO-ul este al 3-lea la vorbit preflop.
o Button – se mai numeste si Dealer, jucatorul aflat in aceasta pozitie se numeste a fi „pe buton” (OTB - on the button). Butonul este al 4-lea la vorbit preflop si ultimul de fiecare data in celelalte runde de pariat. Din acest motiv, Butonul este cea mai buna pozitie la masa de joc.
o SB (small blind) – blindul mic, in aceasta pozitie jucatorul este obligat sa puna ½ din betul necesar preflop, inainte de a primi cartile, pt a putea genera „action” la masa de joc. In aceasta pozitie jucatorul este al 5-lea la vorbit preflop, dar primul in toate celelalte runde de pariat; acest lucru face ca SB sa fie cea mai rea pozitie la masa de joc.
o BB (big blind) – blindul mare, in aceasta pozitie jucatorul este obligat sa parieze un bet intreg preflop inainte de a primi cartile sale si pt a genera „action” la masa. BB-ul este ultimul la vorbit preflop, dar al doilea in fiecare runda de pariuri urmatoare.
Pozitie Relativa: in ce pozitie va aflati fata de un anumit jucator de la masa. De exemplu, daca sunteti asezat imediat in stinga unui jucator, aveti o pozitie relativa foarte buna fata de el si veti actiona intotdeauna dupa el, mai putin atunci cand el se afla pe Buton. In general, va doriti sa va aflati in aceasta pozitie inmpotriva jucatori buni/f. buni/dificili; daca sunteti asezat in dreapta lor, aceasta situatie nu este una favorabila dumneavoastra.
VPIP: se mai scrie si V$PIP (volume at which $ is put in the pot – procentaj de $ pusi in pot in afara blindurilor), acest indicator este o statistica din PokerTracker care arata procentajul in care un jucator pune bani in pot preflop voluntar - cu exceptia momentelor cand se afla in SB sau BB, mainile jucate din acele poztii nu sunt inregistrate in aceasta statistica VPIP. Pe scurt, aceasta statistica va arata procentajul de maini jucate de voi sau adversarii vostri preflop.
PFR: acest stat tot din PT va arata procentajul de maini cu care plusati preflop. In mod ideal, acest procentaj ar trebui sa fie aproape daca nu identic cu VPIP.
Open Raise: se spune atunci cand jucatorul care pune primul bani in pot preflop „deschide” pariul cu un raise in loc de call.
Limp: atunci cand un jucator da doar call preflop la intr-un pot care nu a fost plusat deja. Limping preflop este in general considerat un semn de slabiciune.
Open Limp: aceasta se intampla atunci cand primul jucatori care pune bani in pot preflop da doar call in loc de raise (vezi OpenRaise). Acesta este un semn mai mare de slabiciune decat Overlimping (vezi mai jos), in special din ultimele pozitii.
Overlimp: atunci cand un jucator da call cand jucatori in fata lui au intrat in pot doar cu call de asemenea.
Overcall: un jucator pariaza, altul da call la acel bet si un al 3-lea jucator intra si el in pot pt acelasi pariu. Acest al 3-lea call se numeste Overcall (ca si orice alt call dupa acesta, in afara cazului in care un jucator face un raise dupa aceste call-uri).
Muck: asa sunt denumite acele carti care au fost foldate de jucatori in timpul unei runde de pariu si se afla impreuna cu fata in jos la mijlocul mesei. Ca si verb din engleza, se mai foloseste atunci cand iti foldezi mina in timpul unei runde de pariu sau atunci cand nu iti arati mina la sfarsitului ultimei runde pariu (River).
3-bet: un al 3-lea raise in orice runda de pariu. Preflop, se mai numeste si re-raise deoarece primul pariu este bet de marimea blindului, al doiea pariu este PFR (raise) iar al 3-lea raise = re-raise (3bet). La fel se intampla si post-flop cand 3bet este al 3 raise in ordine (bet, raise, reraise).
4-bet: un al 4-lea pariu cu raise dupa un 3bet – a „re-reraise" (bet, raise, reraise, re-reraise).
Cold Calling: calling 2 sau multe raise-uri fara sa fi dat call deja la primul raise. De exemplu, daca un jucator in UTG intra fara raise, MP face un raise si C/O 3-bets (al treilea raise), si este fold pina la UTG care da call la 3-bet. Daca UTG plateste aceste raise-uri el este „cold calling” acele 2 raise-uri. De asemenea, daca jucatorul din Btn sau unul din jucatorii din blinduri ar plati in exemplul precedent, ei ar fi „cold calling”. Cold-calling nu e aproape niciodata o idee buna si e in general un semn ca jucatorul este subpar (slab).
Smooth Calling: a plati in loc de a plusa (sau re-raise) atunci cand aveti o mina foarte puternica. De obicei aceasta tactica „ascunde” taria mainii voastre in speranta de a castiga mai mult in urmatoarele runde de pariuri.
Effective Stacks: maximul de bani in joc intre jucatorii implicati intr-o mina de Holdem. Din moment ce jucatorii nu pot miza mai mult decat au pe efectiv pe masa intr-o mina oarecare, este important de stiut si retinut exact cati bani sunt in joc in functie de stackurile fiecaruia implicat in mina respectiva. Daca player A are $100 pe masa si player B are doar $30, ambii jucatori au stackuri efective de $30 fiecare pt mina respectiva.
Value: este valoare in bani pe care o castigati sau incercati sa o castigati din mainile pe care le jucati. Mai simplu, value se poate referi la o suma concreta de bani pe care sperati sa ii castigati sau la taria/calitatea relativa a pozitiei voastre in decursul unei maini.
Equity: profitabilitate pariului vostru intr-un pot anume. Desi de obicei aceasta se refera la valoarea mainii voastre in comparatie cu range-ul de maini pe care oponentul le poate detine , profitabilitatea reala poate fi inlfuentata de mult mai multi factori. Unii dintre acesti factori pot fi pozitia la masa, cat de bun sunteti ca jucator in comparatie cu oponentul vostru si chiar tendintele de pariat ale oponentului vostru.
The Nuts: se refera la mina cea mai buna pe care un jucator o poate detine pe un board la un moment dat. Atunci cand „fugariti” un draw (culoare, chinta, etc) se poate se spune ca „fugariti the nuts” daca atunci cand urmatoare carte care va completeaza draw-ul respectiv , va ofera „the nuts” pe boardul respectiv.
Outs: cartile care daca vin pe masa in urmatoarele runde pariuri, va imbunatatesc valoare mainii voastre indeajuns sa castigati potul respectiv. Daca aveti AK pe un flop de 272 si stiti cu siguranta ca oponentul vostru are o pereche de TT, atunci aveti 6 „outs” pe urmatoarele runde de pariuri care v-ar ajuta sa castigati potul respectiv (3 A si 3 K )..
Open-Ended Straight Draw: prescurtat OESD, un draw de chinta care poate fi completata atunci cand apar pe masa una din cele 2 carti necesare de valoar diferita. Ex: daca aveti JT pe un board de 289, chinta poate fi completata cu 7 sau Q, si atunci aveti un OESD.
Gutshot Straight Draw: acest tip de draw la chinta poate fi completat cu doar o singura carte de valoare specifica. Ex: daca aveti JT pe flop 279 aveti un „gutshot draw”, chinta putand fi completata doar cu cei 4 de 8 in joc.
Double-Gutshot Straight Draw: se mai numeste si "double-gutted," acest tip de draw apare atunci cand aveti 2 tipuri de „gutshot draw” care va ofera acelasi numar de „outs” ca si un OESD: daca aveti Jt pe un flop 79K , aveti 8 outuri (4 de 9 si 4 de Q), adica aveti un „double gutshot”.
Weak Leading: acest termen este folosit pt a denumi o tactica folosita in special de multi jucatori inexperimentati de NLHE la mize mici atunci cand acestia platesc in afara pozitiei un raise, si apoi incep pariul pe flop mizand o suma foarte mica comparativ cu potul creat preflop. Aceasta tactica este de obicei o tactica inutila si periculoasa folosita pt a incerca sa se controleze potul si a vedea un turn si un river foarte ieftin. De obicei, „weak leading „ inseamna ca jucatorul respectiv nu are nici un fel de mina si un raise in pozitie cu aproape orice doua carti este o miscare profitabila in aceste situatii.
Table Image: imaginea la masa se refera de obicei la cum este perceput stilul vostru de joc de catre ceilalti participanti / jucatori la masa respectiva. Desi aceasta este mult mai importanta la mize mari decat la mizele mai mici, felul in care ceilalti jucatori va percep stilul de joc poate determina modul in care acestia pariaza impotriva voastra in mainile pe care le veti juca cu ei. In practica ar trebui sa fiti intotdeauna constienti de imaginea pe care o aveti in ochii celorlalti la masa pt a determina daca unii jucatori joaca la un moment dat in functie doar de imaginea voastra sau intr-adevar in functie de mina pe care o detin.
o Cu o imagine „buna” la masa, (care de obicei inseamna „tight”), players vor respecta mai des pariurile voastre si va fi mai putin probabil ca vor juca impotriva fara sa aiba o mina „respectabila” atunci cand o fac. In acest caz puteti profita de aceasta imagine sa blufati mai des.
o Cu o imagine „proasta” la masa (care de obicei inseamna „loose” sau „bluffer”), jucatorii vor respecta mult mai putin beturile voastre si vor incerca sa va plateasca adesea cu maini mediocre. Nu veti putea blufa la fel de des cu o asemenea imagine dar veti fi platit mult mai usor si mai des atunci cand veti avea mainile castigatoare.
Tipuri de Bets & Bluffs: exista multe tipuri de bets folosite in NLHE si fiecare are un scop precis:
o Bets for Value: aceste tipuri de bets sunt bazate exclusiv in functie de valoarea mainii tale in comparatie cu rangeul de maini pe care oponentul tau le poate avea. Daca la river, pe un board A high, tu ai AK si esti sigur ca oponentul tau are AQ, tu pariezi pt profit. Un plus preflop cu KK este de asemenea pt a extrage profit.
o Betting for Information: aceste tipuri de bets sunt folosite pt a determina cat de puternica este mina voastra in comparatie cu cele ale celorlalti jucatori aflati in potul respectiv. Ex: daca intr-un pot fara raise preflop cu mai multi jucatori, tu pariezi primul potul (pot sized bet) cu 99 pe un flop J high, betul tau este pt informatie. De obicei poti abandona 99 daca primesti call deoarece este foarte probabil ca cineva are un J. Beturile pt informatii pot fi cateodata si pt profit.
o Continuation Bet: de multe ori prescurtata "c-bet", acest tip de pariu se refera la un bet (de obicei un bluff) facut pe flop de cel care a plusat preflop, cu scopul de a „continua” runda de betting inceputa preflop. Din moment ce in NLHE de cele mai multe ori jucatorii nu se „conecteaza” cu flopul, este recomandat si profitabil sa continuati pariul pe cele mai multe flopuri atunci cand a-ti fost cel care a plusat preflop. C-betul este un element cheie in NLHE.
o Betting to Protect Your Hand: acest bet inseamna exact ceea ce defineste: un bet de protectie: un bet facut pt a va proteja o mina care este cea mai buna pe flop dar are sanse sa nu fie cea mai buna mina la ultima runda de pariu (river). Ex: aveti AsAd pe un flop Th9h5c, impotriva a doi jucatori care au dat call la raiseul vostru preflop, din blinds. Aces tip de flop ofera multe outs celor doi oponenti pe rundele urmatoare de pariu pt a face o mina mai puternica decat AA, deci trebuie sa pariati considerabil pt a va proteja mina (pt profit) impotriva draw-urilor pe care le pot avea ceilalti doi jucatori.
o Bluffing: acesta este tipul de pariu pe care il faci atunci cand nu ai o mina puternica care are foarte mici sanse sa castige potul la river (showdown). Blufatul fara absolut nimic in mina nu este recomandat foarte des – se recomanda sa aveti cel putin cateva outs pt o mina decenta in cazul unui showdown , in posibilitatea ca veti primi un call totusi de la unul din oponentii vostri.
o Semi-Bluffing: acest tip de bet este definit atunci cand nu aveti o mina puternica pe moment dar exista sanse reale ca mina voastra sa devina cea mai buna pina la river in cazul unui showdown. Multe continuation bets sunt de fapt semi-blufuri deoarece in cele mai multe cazuri incepeti pariurile (preflop) cu mina cea mai buna . Un bun exemplu este atunci cand pariati pe flop cu un draw de culoare (avand 9 outs): in acest caz 90% din timp mina voastra nu este cea mai buna pe moment dar daca reusiti sa faceti culoare pina la river, aveti prima sansa in a castiga potul in cazul unui showdown.
Pot Odds: Intelegerea si aplicarea conceptului de „pot odds” este un lucru esential pt a deveni un jucator bun. Inainte de a lua orice fel de decizii la masa de poker ar trebui sa va puneti intrebarea : „Care sunt pot odds-urile mele ?” Cele mai importante feluri de pot odds sunt urmatoarele:
o Expressed Odds: acestea sunt procentajele oferite in pot bazate exclusiv pe raportul dintre cati bani trebuie sa bagati in pot si marimea potului la momentul respectiv, pt a continua sa vedeti urmatoarele carti. Puteti compara acest procentaj (odds) cu cel pe care mina voastra il are pt a deveni cea mai buna mina pina la turn/river si a castiga potul. Daca acest procentaj oferit de pot este mai mare decat cel pe care mina voastra il are pt a deveni mina cea mai buna la un showdown, puteti alege sa continuati.
Sus In jos
http://www.tratamente-ceai.com
 
Definitii de Termeni Din Poker
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Chili Poker "Deal"
» Timeless Poker "Deal"
» Disciplina in Poker-ul Online !
» Joaca poker cu IMPLICARE !
» Cum se castiga bani din poker-ul online !!!

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: -RoyalHoldem - aproape totul despre poker :: Strategii de poker online-
Mergi direct la: